dijous, 23 d’abril del 2020

SANT JORDI

 Avui, 23 d'abril, és la DIADA DE SANT JORDI, diada en la qual tenen el seu protagonisme els llibres, les roses, l'amor
📓📔📖🌷😍


Ens ha agradat molt aquest enllaç, ja que reflexa la realitat d'avui.
Esperam que a voltros també us agradi, i ja sigui Sant Jordi o no,
L'AMOR REGNI EN LES NOSTRES VIDES!!!

 Sant Jordi-més amor que mai

 Des d'aquí us volem fer arribar alguna llegenda de Sant Jordi, llegenda tradicional amb el drac ferotge, la princesa desvalguda, el valent cavaller i la rosa vermella 
símbol de venciment i amor:

 Per llegir:







Pels més grandets


Per veure i escoltar:


Però sabeu què vol dir llegenda?

Narració, oral o escrita, d’aparença més o menys històrica, però en realitat amb una major o menor proporció d’elements imaginatius.
És generalment relacionada amb una persona o un grup humà, o amb un monument, un lloc o un territori. Acostumen a agrupar-se en cicles entorn d’un centre d’interès: protagonista, esdeveniment, etc. Poden ésser religioses, profanes o mixtes, segons el tema que desenvolupen. També poden ésser populars (de formació més o menys espontània o inconscient), erudites o fruit d’una combinació d’elements de tots dos orígens. Poden haver estat inicialment erudites i haver aconseguit després una àmplia popularitat. Contenen quasi sempre un nucli merament històric, al voltant del qual s’ha format una excrescència, més o menys gran, d’episodis imaginatius o procedents d’altres llegendes, però algun cop els elements històrics poden mancar-hi totalment. L’aparició de l’excrescència imaginativa pot provenir de motivacions involuntàries, com errors, males interpretacions, o de la suggestió d’un fet excepcionalment colpidor; o bé de l’acció conscient d’un o més homes que, per raons interessades o purament estètiques desenvolupen l’embrió original.


Així doncs, per què aquesta història no pot ser diferent?
Tothom l'ha viscuda igual?
La història ha de tenir lloc "en un temps molt llunyà"?




I llegendes en el dia d'avui, en la situació actual del confinament


Tal com hem dit, doncs, avui és també el conegut DIA DEL LLIBRE, i des d'aquí us animam a llegir, llegir de tot i molt. No us canseu.
Què ens recomanarieu algun llibre?
(podeu deixar el títol en els comentaris, tota aportació serà benvinguda)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada